Universitatea din București

Evaluarea CEC

Evaluarea Comisiei de Etică a Cercetării Științifice

Proiecte

Proiecte
 
     
 

Training
Evaluarea proiectelor de cercetare – 12 Noiembrie 2013

 

Trainingul cu tematica Evaluarea proiectelor de cercetare a avut ca scop informarea cu privire la practica internațională de evaluare: de ce necesită anumite proiecte evaluarea unei Comisii de Etică pentru a fi aprobate, în ce constă evaluarea, care sunt normele etice în conformitate cu care Comisia se obligă să evalueze, care sunt etapele standard de evaluare și care sunt beneficiile pentru comunitatea științifică și academică pe termen lung care decurg ca urmare a acestui proces.

 

Trainingul a fost adresat Comisiei de Etica Cercetării Științifice, dar la eveniment au participat mai multe persoane din conducerea Universității din București (Decani, Prorectori, Directori Școli Doctorale) precum și membri ai Comisiei de Etică a Universității din București, dar și doctoranzi.

 

Evenimentul s-a desfășurat în 5 etape, după cum urmează:

 

Deschiderea evenimentului.

După scurtele discursuri de bun venit adresate de către Prodecan Viorel Vizureanu și Prof. Univ. Dr. Mihai Aniţei – Președintele Comisiei de Etica Cercetării, fiecare participant a luat cuvântul pentru a se prezenta pe scurt.

Prezentarea evenimentelor marcante din istoria Eticii Cercetării.

Scopul acestei incursiuni în istorie a fost de a menționa cele mai importante documente care trebuie să stea la baza oricărui cercetări științifice și a oricărei evaluări a unui proiect științific.

Trainingul propriu zis.

Acest moment al trainingului a constat în prezentarea etapelor pe care le urmează Comisia de Evaluare Instituțională (Institutional Review Board) a Universității din Maryland, cu recomandări aplicate pentru Comisia de Etica Cercetării a Universității din București.

Conducerea responsabilă a Cercetării.

Prezentarea interactivă a unor seturi de responsabilități, reguli și îndrumări.

Sesiune de întrebări.

Întrebări din parte membrilor Comisiei de Etica Cercetării.

 
     

© 2017 Comisia de Etică a Cercetării. Toate Drepturile Rezervate.